Handgebreide sokken?

Strikt genomen worden de mooie sokken die ik hier toon niet met de hand gebreid, daarvoor gebruik ik een vintage Wikuna sokkenbreimachine van meer dan 100 jaar oud. Je zou dan ook beter kunnen spreken over ambachtelijk gebreide sokken, maar daar zoekt dan weer niemand op.

Een sokkenbreimachine klinkt wel een stuk sneller dan dat het in de praktijk is. In 2016 heb ik hem gekocht en sinds de eerste corona lockdown heb ik het eindelijk onder de knie. Maar dan nog is het niet zo dat de sokken zomaar uit de machine rollen. Het vergt veel naaldjes verzetten, spanning regelen, concentreren en knopjes niet vergeten op het juiste moment te verzetten.

Blauw,groen en gebroken wit, maat 43-44

En dan is het zover dat familie en vrienden voorzien zijn van mooie sokken en dat ik meer sokken brei dan ik nodig heb. Via marktplaats zocht ik geschikte voeten voor mijn sokken, maar daar gingen ze onder in het advertentie geweld van anderen. Dus bouwde ik mijn eigen webwinkel. Hier vind je snel je eigen maat en kun je je opgeven voor een mail bij nieuwe voorraad in jouw maat.

Inmiddels komt er nog een sokkenbreimachine aan van een ander type. Daarmee hoop ik ook figuurtjes in te kunnen breien. Of dat allemaal gaat lukken lees je in mijn blog.