Handgebreide sokken?

Strikt genomen worden de mooie sokken die ik hier toon niet met de hand gebreid, daarvoor gebruik ik een vintage Wikuna sokkenbreimachine van ongeveer 100 jaar oud. Je zou dan ook beter kunnen spreken over ambachtelijk gebreide sokken, maar daar zoekt dan weer niemand op.

Een sokkenbreimachine klinkt wel een stuk sneller dan dat het in de praktijk is. Zo’n 5 jaar geleden heb ik hem gekocht en sinds de eerste lockdown heb ik het eindelijk onder de knie. Maar dan nog is het niet zo dat de sokken zomaar uit de machine rollen. Het vergt veel naaldjes verzetten, spanning regelen, concentreren en knopjes niet vergeten op het juiste moment te verzetten.

Gestreepte sok

En dan is het zover dat familie en vrienden voorzien zijn van mooie sokken en dat ik meer sokken brei dan ik nodig heb. Via marktplaats zocht ik geschikte voeten voor mijn sokken, maar daar gingen ze onder in het advertentie geweld van anderen. Dus bouwde ik mijn eigen webwinkel. Hier vind je snel je eigen maat en kun je je opgeven voor een mail bij nieuwe voorraad in jouw maat.

Misschien kan ik in de toekomst andere sokkenbreiers interesseren om gebruik te maken van deze pagina, en komen er ook nog echte handgebreide sokken op deze site. Of dat gaat gebeuren lees je in mijn blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.