Er worden nog steeds mooie sokken gebreid!

Het is zo lang geleden dat ik hier een blog heb geschreven dat ik gewoon opnieuw moest uitzoeken hoe ik dat ook alweer deed.

Het is duidelijk dat ik liever sokken brei dan dat ik een blog schrijf :-). Maar wanneer je een blog laat verouderen denken mensen dat de site niet meer actueel is. Dat is hij wel, ik brei en verkoop mijn sokken en ik verwacht dat de komende tientallen jaren te doen. Hand gebreide sokken, al is dat met een sokkenbreimachine, zijn arbeidsintensief om te maken. Ik vind het heerlijk om te doen maar heb er beperkte tijd voor.

Wikuna

Ik heb wel een nieuwtje, naast mijn 100 jarige Wikuna met 84 naaldjes komt er variant bij met 72 naaldjes.

Deze werkt ook op een andere manier, het is een zogenaamde Tuttle machine. Bij de Wikuna draait de garengeleider, en bij de Tuttle draait de sok die je aan het breien bent.

Waarom wil ik nu zo’n tuttle erbij? Ik wil graag meer met patroontjes breien.

Tuttle

Bij patroontjes is het handig dat je werkveld voor je neus blijft en niet ronddraait, en wanneer ik niet afwisselend recht-averecht brei, dan is 84 naalden wat te wijd bij de meeste maten. Voor sokken met kleurenpatronen op een gladde voet is een tuttle fijn, tenminste dat denk ik. Maart 2024 komt de machine en daarmee nog meer variatie in de sokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.