Wie zoekt er handgebreide sokken?

De website handgebreide-sokken.nl is nu drie weken online en dankzij google analytics weet ik dan ik zo’n 3 unieke bezoekers per dag heb. Nu hoef ik echt geen webwinkel die dagelijks sokken verkoopt, maar zo’n twee keer per week een bestelling lijkt me mooi. Dat krijg ik ook wel aangebreid. Ik verwacht dat ik om dat te bereiken minstens 30 bezoekers per dag nodig heb. Doel wordt nu dus om in 4 weken mijn bezoekersaantal te verdubbelen, dus naar 6 per dag, je moet klein beginnen. Ik heb de tijd, deze pagina is een voorschot op mijn pensioen.
De volgende actie is dus naast blijven breien meer bezoekers vinden. Een van de manieren om dat te doen is snappen met welke zoekwoorden de mensen die blij worden van mijn mooie sokken met google op zoek gaan. “Sokken kopen”, is te breed. “Handgebreide sokken kopen” is al beter. Het beste worden mijn sokken omschreven als “bontgekleurde wollen Wikuna sokken”. Maar zou er werkelijk iemand zijn die daarop gaat zoeken? Waar ik ook van overtuigd ben is dat mensen met een grote maat sokken eerder geneigd zijn om te zoeken naar “leuke sokken maat 48”. En dat wordt mijn eerste actie, zorgen dat de pagina’s per maat goed geoptimaliseerd zijn voor de sokkenmaat.
Nu is er ook een groep die niet speciaal naar ambachtelijk gebreide sokken op zoek gaat maar die als ze ze zien, er wel blij van worden en wellicht willen kopen. De sokken zijn tenslotte dun genoeg om gewoon in het dagelijks leven in normale schoenen te dragen. Waar zou die groep op zoeken, fleurige sokken? Of kleurige sokken? IJzersterke sokken? Kunstzinnige sokken of misschien unieke sokken? Ik moest maar eens een lijst met alle mogelijkheden gaan noteren. Als je op deze pagina terecht bent gekomen door google omdat je op een bepaald type sokken hebt gezocht, zou je me een groot plezier doen om op dit bericht te reageren met het zoekwoord dat je gebruikt hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.